„Kuriame saugumą patys! Bendraukime gyvai!“

Vilniaus arkivyskupijos Caritas kvietimu, prasidėjus mokslo metams mūsų gimnazija įsijungė į projekto, skirto smurto artimoje aplinkoje prevencijai, „Kuriame saugumą patys! Bendraukime gyvai!“ veiklas.

Projekto tikslas – organizuoti smurto prevencijos priemones, kurios didintų 14-20 m. jaunuolių supratimą apie įvairias smurto apraiškas artimoje aplinkoje, jų padarinius, formuotų, pozityvaus nesmurtinio elgesio įgūdžius, mokytų sąmoningai rinktis, atsakyti už savo veiksmus ir suprasti savo poelgių padarinius bei aktualizuoti smurto problematiką organizuojant tarptautinę akciją „16 aktyvumo dienų prieš smurtą“ Onuškyje, Varėnoje ir Lentvaryje.

Projektu siekiama jaunus žmones ne tik mokyti atpažinti smurtą ir suteikti informaciją apie pagalbos būdus, bet ir pačius jaunuolius mokyti bendrauti, pyktį ar kitas neigiamas emocijas reikšti socialiais būdais, patirti gyvos komunikacijos privalumus.

Rugsėjo 21 dieną gimnazijoje lankėsi, su mokiniais susipažino ir pirmuosius užsiėmimus organizavo Vilniaus arkivyskupijos Caritas psichologė Ariana Karpovičiūtė.

Šiame projekte ir toliau bus naudojami aktyvaus ugdymo metodai (grupiniai užsiėmimai, diskusijos, vaizdo įrašai, darbas grupėje kuriant  filmukus, saviraiška per meninę kūrybą), skatinantys jaunus žmones tarpusavyje gyvai bendrauti. Šie metodai – tai priemonė, formuojanti jaunimo požiūrį į pozityvų nesmurtinį bendravimą, saugią šeimą, žmogiškąsias vertybes.

 

Gimnazijos direktorė Rima Blikertienė

psichologe

psichologe1