2017-ieji – Piliakalnių metai. Gimnazijos mokiniai dažnai vyksta į keliones, domisi istorija. Tačiau nedaug mokinių žino, kur yra Mirgelių kalnas – vienintelis kol kas žinomas Onuškio seniūnijos piliakalnis. Svarbu atkreipti mokinių dėmesį į netoliese esančias krašto kultūros vertybes, aktualizuoti jų buvimo vietą.

Lapkričio 7 dieną mokytoja Nijolė geografų klubo ,,Gaublys“ nariams priminė, kad liko 100 dienų iki šimtojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos gimtadienio. Mokiniai nusprendė šią dieną paminėti kitaip – mokytis geografijos ir istorijos gamtoje. Visi pėsčiomis nukeliavo iki Mirgelių piliakalnio, stebėjo rudenėjančios gamtos pokyčius, nuostabius vaizdus, susitiko ir pabendravo ūkininku Tomu Dabašausku. Mirgelių kaimo gyventojas Tomas Dabašauskas papasakojo piliakalnio ir kaimo atsiradimo istoriją, visi kartu ant piliakalnio sugiedojo Antano Baranausko ,,Giedu dainelę“ ir jaukiai bendravo prie laužo.

Vienos dienos žygis pėsčiomis mus suartino, mes tapome pastabesni. Smagu pažinti gimtąjį kraštą, bet skaudu suvokti, kad kartu su mūsų seneliais miršta ir senieji kaimai.

Mokytojos Nijolė Česnulevičienės informacija

geografai geografai1 geografai2