Vasario 19 d. gimnazijos turistai traukiniu išvažiavo į didžiausią Lietuvos kaimą – Marcinkonis. Kelionės tikslas – dalyvauti žygyje ,,Dzūkijos partizanų takais”. Be mūsų gimnazijos mokinių žygyje dalyvavo Aukštadvario, Paluknio ir Lentvario gimnazijų mokiniai. Žygį organizavo Trakų turizmo ir laisvalaikio centras.

Vyko naktinis žygis prie Grūdos upės. ,,Apsiginklavę” žibintuvėliais, spaudžiant maloniam šaltukui ir šviečiant mėnuliui leidomės į žygį. Maloniai baugino  naktinis miškas, prabylantis gyvūnų garsais.

Antrą dieną laukė apie 15 kilometrų žygis. Ėjome vingiuotais takais, vienas paskui kitą, jau pramintomis pėdomis. Būtent taip vaikščiojo partizanai  norėdami, kad nesusektų, kiek žmonių eita. Leidomės stačiais šlaitais žemyn, kopėme aukštyn, bridome per purvą. kartkartėmis sustodavome: kuprinėse turėjome karštos arbatos, sumuštinių. Trečią dieną dar kartą praėjome naktinio žygio takais.

Sutikome daug draugų, sužinojome daug naujo apie Dzūkijos partizanus. Nusprendėme, kad reikia surinkti daugiau medžiagos apie Marcinkonių krašto partizanus.

Informaciją parengė mokytoja Jelena Andrulionienė

Akimirkos iš žygio