Mūsų gimnazija  kartu su Rūdiškių bei Paluknio „Medeinos“ gimnazijomis partnerio teisėmis dalyvauja Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos projekte „Mąstau, veikiu – mokausi“, finansuojamo iš Europos socialinio fondo.  Projektą kuruoja Thinking Schools International, LLC. Tai organizacija, siekianti esminių permainų mokyklose, mokyklų tinkluose, veikianti tarptautiniu ir regioniniu mastu, skatinanti visų ugdymo proceso dalyvių ir švietimo organizacijų bei jų narių bendradarbiavimą, kartu kuriant naujus ugdymo būdus ir metodus, grįstus besimokančių organizacijų narių įvairių mąstymo procesų vystymu.  

Projekto veiklos jau prasidėjo. Vyko pirmieji mokymai  gimnazijų mokytojų komandoms. Kovo 14-16 d.  surengta mokyklų komandų atstovų stažuotė Didžiojoje Britanijoje, kurios metu dalyviai turėjo  galimybę susipažinti su Mąstymo mokyklomis – buvo aplankytos trys Londono mokyklos, kurios kasdieniame darbe sėkmingai naudoja Mąstymo mokyklos metodus. Mūsų gimnazijai atstovavo mokytojos Daiva Žilionienė ir Nijolė Česnulevičienė.  Stažuotės metu stebėjome įvairių dalykų pamokas, susitikome su mokinių ir mokytojų, atsakingų už sėkmingą Mąstymo mokyklos  metodikos įgyvendinimą, komandomis, administracijos atstovais.  Domėjomės, kaip šią praktiką galėtume įgyvendinti savo gimnazijoje. 

Projektas bus  vykdomas dvejus metus. Tikimės, kad įdiegus mąstymo įrankius ir puoselėjant mąstymo įpročius pavyks pasiekti geresnių ugdymosi rezultatų.

Akimirkos iš kelionės į Londoną

**************