Birželio 4-15 dienomis Onuškio Donato Malinausko gimnazijoje veikė vaikų vasaros poilsio stovykla „ONIS-2018“. Stovyklavo 17 pradinių klasių mokinių iš socialiai remtinų šeimų. Stovykloje vyko įvairūs renginiai: stovyklos atidarymo šventė, švaros akcija, išvyka prie Vilkokšnio ežero, sveikatingumo diena, edukacinė programa „ Tapyba ant vandens“. Tai ne tik maloniai nuteikiantis, atpalaiduojantis nuo visų įkyrių minčių, paneriantis į tikrą meditaciją užsiėmimas, bet ir jo metu atliktais savo kūrybos darbeliais pasipuošėme klases.    

   Vykome į Trakų policijos komisariatą , į Eismo klasę, į Angelų kalvą. Aplankėme Vilniuje esantį Dino parką. Vaikai susipažino ne tik su dinozaurų pasauliu, bet ir išbandė daugybę pramogų: traukinuką, pripučiamus vidaus ir lauko batutus, karuselę, šaudyklą, supynes.     

     Norėdami tapti istorijos detektyvais, įveikti užduotis ir įminti mįsles, nuvykome į Birštoną ir dalyvavome muziejaus edukacinėje programoje „ Įmink paslaptį ir surask lobį“. Vaikams labai patiko nuotykiai ir lobių paieškos. Po to pasivaikščiojome po Birštono parką, aplankėme Vytauto Didžiojo paminklą ir piliakalnį.         

     Stovyklos uždarymo šventės metu su vaikais prisiminėme , kaip išvengti nelaimių vasarą, būnant gamtoje, maudantis, žvejojant, grybaujant ir pramogaujant. 

Stovykloje „ ONIS-2018“ vaikams buvo sudarytos sąlygos įdomiai ir turiningai praleisti laiką, mokytis pažinti gimtąjį kraštą, sveikai gyventi ir tobulėti.

 

                                                                   Stovyklos vadovė Danutė Kasperavičienė